چگونگی دریافت تصویر از نور محیط توسط حسگر

 

تعریف سنسور یا حسگر تصویر

ثبت نور ساطع شده از اشیاء که با عبور از لنز بر روی سطح حساس حسگر (Sensor) تابیده می شود را تصویربرداری دیجیتال می گویند. الگوهای نوری منظم و غیر منظم منعکس شده از اشیا بر روی خانه های مشبکی شکل یا سلول های مربعی سطح حساس به نور حسگر تأثیر می گذارد و به این طریق باعث ثبت تصاویر می گردد.

 

نمونه سنسور دوربین مداربسته

حسگر تصویر

سلول های دریافت کننده نور سطح سنسور با فیلترهای RGB

سلول های دریافت کننده نور در سنسور

 

نحوه تصویر برداری

پس از ساطع شدن نور به سنسور یا حسگر، اطلاعاتی نظیر رنگ، میزان رنگ، شدت رنگ، میزان روشنایی و تاریکی محیط محاسبه می شود و پس از تنظیم این مقادیر اولیه میزان کنتراست، گاما، تنظیم تعادل رنگ براساس نوع رنگ سفید دریافت شده از تصویر (White Balance) در واحد ثانیه محاسبه می شود و این عمل به صورت مداوم پردازش می شود تا تصویری دارای رنگ، نور و جزئیات متناسبت با توان خروجی سنسور ارائه شود.

پردازش رنگ در تصویر بر اساس سه رنگ اصلی قرمز سبز آبی (RGB) انجام می شود که در سطح مشبکه ای سنسور فیلتری مجزا برای هر رنگ، در هر خانه مشبک قرار دارد تا رنگ را از نور دریافتی تشخیص دهد. این مجموع پردازش ها همانند دریافت مواد خام برای تولید یک اثر قابل فهم و درک است و برای ایجاد تصویر پردازش های بسیار ی در سنسور انجام می شود که این کار بر عهده پردازنده مورد استفاده در دوربین است که هر دوربین نسبت به توان و کیفیت پردازنده های متفاوتی را دارا هستند. در دوربین مداربسته های تحت شبکه هر سنسور دارای حافظه دسترسی تصادفی (RAM) و حافظه ی فقط خواندنی (ROM) می باشد که RAM نشانگر ظرفیت حجم اطلاعات تصویر برحسب مگابایت به طور موقت و قابل پاک شدن برای ارسال به واحد پردازش است و حافظه ROM یک فضای ذخیره سازی غیر قابل تغییر ویرایش برای اطلاعات بدست آمده تصویر پس از پردازش است.

در پردازش تصویر دوربین مدار بسته واحدی به نام Scanning System وجود دارد که این بخش فرآیندهای نوری و الکترونیکی را اسکن دیجیتال می کند تا داده های بدست آمده تصویر را به فرمت دیجیتالی ضبط و تبدیل کند، ذخیره کند و به نمایش بگذارد.

 

انواع بورد سنسور تصویر دوربین مداربسته

انواع سنسور دوربین مدار بسته

 

پیکسل در سنسور

یکی از ویژگی هایی که در انتخاب دوربین های مداربسته بر آن تکیه می شود کیفیت رزولوشن تصویر دوربین است. این کیفیت با یک عدد بر مبنای مگاپیکسل نام گذاری می شود و این واحد از راه ضرب تعداد پیکسل های افقی و عمودی در سنسور محاسبه می شود.

برای مثال، سنسور دوربین مداربسته ای که 3 هزار پیکسل افقی و 2 هزار پیکسل عمودی دارد معرف یک دوربین مدار بسته 6 مگاپیکسلی خواهد بود. با وجود آنکه این واحد در برخی موارد می تواند شاخص خوبی برای تعیین کیفیت بین دوربین های مدار بسته باشد، این واحد نیز در اکثر موارد می تواند گمراه کننده نیز باشد. کیفیت نهایی یک تصویر دیجیتال متاثر از متغیرهای بیشتری مانند نوع حسگر، ابعاد حسگر، نوع لنز نصب شده، نوع پردازنده مورد استفاده و غیره می باشد.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *