ذخیره داده ارسال شده بروی شبکه در صورت در دسترس نبودن گیرنده

 

شرح

Store and forward یک تکنیک ارتباط از راه دور است که در آن اطلاعات به ایستگاه واسطه ای (Intermediate Station) فرستاده می شود که در صورت نیاز در زمانی دیگر به یک مقصد نهایی یا ایستگاه واسطه دیگر فرستاده شود. ایستگاه واسطه یا Node در بستر شبکه (اشاره به میزبان های شبکه دارد)، صحت پیام را قبل از ارسال آن تأیید می کند. به طور کلی، این تکنیک در شبکه هایی با اتصال متناوب بخصوص در فضاهای شهری و استانی یا محیط هایی که نیاز به تحرک بالایی دارند استفاده می شود. همچنین ممکن است در شرایطی که تأخیرهای طولانی در انتقال و میزان خطای زیاد در ارسال داده وجود دارد، ارجح باشد یا اگر در یک اتصال مستقیم، اتصال end-to-end در دسترس نباشد. این قابلیت چه در سوئیچ های معمولی و چه در سوئیچ های حرفه ای با ظرفیت های متنوع بر حسب مگابایت برای ذخیره سازی داده وجود دارد و می توان از بهترین قابلیت های سوئیچ شبکه نام برد.

 

شبکه سازی مدرن Store and Forward

  • Store and Forward از شبکه های تحمل تاخیر (Delay-Tolerant Networks) سرچشمه می گیرد. هیچ سرویسی در زمان واقعی برای این نوع شبکه ها در دسترس نیست.
  • شبکه لجستیکی نوعی شبکه مقیاس پذیر Store and Forward است که بافرهای تعبیه شده در شبکه را بر روی میزبان های واسط قرار می دهد و با ایجاد انعطاف پذیری در مدیریت سطح بالا، خدماتی از جمله حافظه پنهان، ارتباطات point-to-multipoint (یا  Multicast)، تحویل محتوا و موارد دیگر را امکان پذیر می کند. در صورت اجازه اتصال انتقال داده، خدمات با زمان واقعی می توانند ایجاد می شوند.

 

نمونه کاربرد

مرکز سوئیچینگ Store-and-Forward یک مرکز سوئیچینگ پیام است که در آن پیامی از طرف کاربر اصلی یعنی فرستنده پذیرفته می شود، و در صورت ارائه، در یک ذخیره ساز فیزیکی (Physical Storage) نگهداری می شود و مطابق با آن به کاربر مقصد یعنی گیرنده ارسال می شود. اولویت قرار داده شده بر روی پیام توسط کاربر مبدا و در دسترس بودن کانال خروجی تعیین می گردد.

مراکز سوئیچینگ Store-and-Forward معمولاً در ایستگاههای خدمات تلفن همراه که پیامهایی که از طرف فرستنده ارسال می شود برای اولین بار به این مراکز ارسال می شود، اجرا می شوند. اگر آدرس مقصد در دسترس نباشد ، مرکز این پیام را ذخیره کرده و بعداً آن را ارسال می کند. با این قابلیت احتمال ارسال پیام را بهبود و ارتقاء می بخشد. و اگر گیرنده در آن زمان در دسترس باشد، بلافاصله پیام ارسال می شود.

 

منبع: ویکی پدیا

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *