اینترنت، شبکه ای از شبکه ها

 

برای اینترنت تعاریف مختلفی ارائه گردیده است ولی شاید هیچ یک نتوانند تصویر کاملی از اینترنت به ما بدهند. اینترنت در معنای عمومیش به معنی (Internetwork) مجموعه ای از شبکه‌هاست. که اولاً بصورت فیزیکی به هم متصل اند و ثانیاً قادرند در کنار یکدیگر بصورت یک شبکه واحد عمل نمایند. برای اینکه چنین شبکه ای بتواند کارکند، شبکه ها و کامپیوترهای موجود در اینترنت باید به یکی از دو طریق زیر عمل کنند :

  • همگی از یک زبان یکسان برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده کنند.
  • مترجم و مفسر مناسب را برای درک زبان یکدیگر بکار گیرند.

 

اینترنت و دوربین مداربسته

 

زبان مورد اشاره در حقیقت یک مجموعه نرم افزاری است که کامپیوترهای متصل به شبکه های مستقل را قادر به تبادل اطلاعات با یکدیگر می سازد. اطلاق اینترنت به شبکه جهانی امروز نیز به همین خاطر است. کامپیوترهای نزدیک به هم که غالباً تحت مدیریت واحدی نیز هستند، به هم متصل می شوند و شبکه های کوچک محلی را بوجود می آورند. شبکه های کوچک محلی به یکدیگر مرتبط شده و شبکه های بزرگ منطقه ای را ایجاد می کنند. شبکه های بزرگ منطقه ای نیز با اتصال به یکدیگر شبکه گسترده جهانی اینترنت را پدید می آورند. قسمت عمده این شبکه ها از پروتکل های خانواده TCP/IP استفاده می کنند (زبان یکسان) و برخی نیز با استفاده از دروازه های ارتباطی به شبکه های مبتنی بر TCP/IP متصل می شوند. اینترنت برای کاربران خود امکان دسترسی به انواع اطلاعات مورد نیاز به صورت متن، صوت، تصویر، نرم افزارها و … را فراهم می کند. پست الکترونیک، انتقال فایل، پایانه راه دور، تور جهان گستر (WORLD WIDE WEB) و … تنها گوشه ای از این سرویس ها و امکانات می باشد. در حال حاضر مؤسسات استاندارد زیادی در زمینه تکنولوژی اطلاعات و شبکه ها وجود دارند که در جهت هماهنگی استانداردها با هم همکاری می کنند. در این قسمت سازمان های استاندارد مختلف را بررسی خواهیم کرد.

 

ANSI

American National Standard Institute) ANSI) یک سازمان خصوصی و غیرانتفاعی می باشد که وظیفه توسعه و هماهنگ سازی استانداردهای ملی را داراست. هرچند استانداردهای این سازمان ملی است اما با انتشار استانداردهای آن در سازمان های استاندارد بین المللی عدم رعایت آنها به منزله عدم رعایت استانداردهای جهانی می باشد.

 

IEEE

Institute of Electrical and Electronic Engineers) IEEE)مسئول تعریف و تدوین استانداردهای مخابراتی و ارتباطات داده ای است. بیشترین تلاش این سازمان برای تدوین استانداردهای شبکه های محلی و شهری (LAN,MAN) بوده است. این استانداردها با نام سری 802 مشهور هستند.

استانداردهای IEEE با استانداردهای ANSI سازگار است چون همانطور که گفته شد ANSI با سازمان های جهانی استاندارد در ارتباط است.

 

ISO

International Organization for Standardization) ISO) در سال 1946 پایه گذاری شد و اداره مرکزی آن در ژنو در کشور سوئیس قرار دارد . استانداردهای این سازمان با سرنام ISO شناخته می شوند که اگر چه یک سرنام صحیح و مورد قبول سازمان است اما در اصل از لغت یونانی isos به معنی استاندارد گرفته شده است. این سازمان یک سازمان داوطلب است که از طرف سازمان ملل برای توسعه استانداردهای بین المللی ایجاد شده است. این سازمان تمام موارد بجز موارد الکتریکی و الکترونیکی را پوشش می دهد.

 

IEC

International Electrotechnical Commission) IEC) اداره مرکزی آن در ژنو قرار دارد و در سال 1909 تاسیس شده است. این سازمان استانداردهای بین المللی برای موارد الکتریکی و الکترونیکی تعریف می کند. این سازمان دارای 40 عضو است که ANSI نماینده آمریکا در این سازمان می باشد.

 

IAB

IAB که قبلاً نام Internet Activities Board را داشت توسعه اینترنت را کنترل می کند که شامل دو کمیته IETF و IRTF می باشد. IRTF در زمینه تکنولوژیهای جدید اینترنت تحقیق می کند و IETF نتیجه این تحقیقات را به صورت استاندارد تنظیم می کند و مسئول تدوین استانداردهای تکنولوژیهای اینترنت از جمله IP است.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *