انتقال تصویر داهوا با ای پی استاتیک
شرح
انتقال تصویر دوربین مداربسته داهوا بصورت پورت فورواردینگ با ای پی استاتیک روشی است که براحتی با خرید یک ای پی اختصاصی (استاتیک) از شرکت اینترنتی تامین کننده اینترنت (ISP)، و با پیکرهبندی یکسری از تنظیمات در داخل مودم (پورت فورواردینگ) و همچنین تنظیمات در اپلیکیشن DMSS داهوا در تلفن همراه (اندروید/آیفون) و یا نرم افزار Smart PSS داهوا در رایانه، بصورت 24 ساعته به تصاویر ویدیویی بصورت زنده دسترسی داشت.
روش دیگری هم برای انتقال تصویر تصاویر دوربین مداربسته داهوا وجود دارد که استفاده از سرویس P2P میباشد؛ هر روش مزایا و معایب خود را دارد.
مزایا و معایب انتقال تصویر با ای پی استاتیک
مزایا
- استفاده از بسته اینترنتی در صورتی که کاربر از انتقال تصویر استفاده کند (مصرف بسیار بهینه از اینترنت)
- ارتباط بسیار پایدار و مطمئن در انتقال تصویر
معایب
- پرداخت مبلغ شارژ ماهیانه/سالیانه بابت ای پی اختصاصی (تقریباً بین 35 تا 40 هزار تومان به ازای هر ماه)
- انتقال تصویر بر بستر اینترنت (عدم امکان استفاده از شبکه داخلی)
مزایا و معایب انتقال تصویر P2P
مزایا
- خدمات رایگان انتقال تصویر
- بدون نیاز به تنظیمات مودم (پورت فورواردینگ)
- انتقال تصویر در شبکه داخلی (وای فای) و اینترنت (سیم کارت و ADSL)
معایب
- استفاده مداوم از اینترنت و مصرف قابل توجه بسته اینترنتی (بستگی به تعداد دوربین ها دارد)
- قطعی نسبتاً زیاد در انتقال تصویر
همانطور که در قسمت مزایای استفاده از ای پی استاتیک برای انتقال تصویر اشاره شد، در صورتی از بسته اینترنتی استفاده خواهد شد که کاربر وارد اپلیکیشن یا نرم افزار انتقال تصویر شده و شروع به بازبینی تصاویر زنده/ضبط شده نماید، که تعداد دوربین های مداربسته در مصرف اینترنت نیز تاثیر دارد. عموماً در شرکتها و کارخانهها و هر کجا که محیط کسب و کار باشد از ای پی استاتیک استفاده میشود، به این دلیل که شرکتهای اینترنتی خدمات پایدارتری نسبت به حالت P2P ارائه میدهند (با انتقال تصویر P2P دستگاه شما به سرورهای شرکت داهوا متصل میشود و آنها انتقال تصویر را به شما ارائه میدهند) که این عامل بسیار مهمی برای انتقال تصویر پایدار در نظر گرفته میشود. به عنوان مثال در نظر بگیرید که در یک روز کاری/تعطیل با قطعی های مکرر در انتقال تصویر مواجه شوید! طبیعتاً این قطعی برای کاربر خوشایند نخواهد بود.
پیشنهاد ما این است که در ابتدا از انتقال تصویر P2P استفاده نمایید و سپس در صورتی که خدمات ارائه شده مناسب نبود، اقدام به انتقال تصویر ای پی استاتیک نمایید.
پیش نیازها
ای پی استاتیک
برای راه اندازی انتقال تصویر پورت فورواردینگ، شما در مرحله اول نیاز به ای پی استاتیک دارید که باید از شرکت تامین کننده اینترنت خود درخواست نمایید. پس از درخواست و خرید، یک ای پی (مثلاً 68.101.15.01 یا 201.10.08.151) به شما اختصاص داده می شود که با این اپی در هر کجا که باشید می توانید از طریق اینترنت به مودم خود دسترسی داشته باشید. پس دقت کنید این ای پی را نباید در اختیار کسی قرار بدهید یا مخصوصاً در فضای مجازی منتشر کنید که قطعاً مورد سو استفاده و هک قرار خواهید گرفت.
پیدا کردن ای پی دستگاه ضبط داهوا
در حالتی که تصاویر به صورت زنده در حال نمایش است، بروی صفحه راست کلیک نمایید و از مسیر Main Menu → NETWORK →TCP/IP وارد تنظیمات شبکه شوید، و ای پی قسمت IP Address را یادداشت نمایید. در ضمن در منوی CONNECTION هم باید مقادیر TCP Port و UDP Port را یادداشت نمایید که بصورت پیش فرض به ترتیب مقادیر 37777 و 37778 میباشد.
منو قدیمی
منوی جدید
پیدا کردن ای پی مودم
معمولاً ای پی پیش فرض تمامی مودمها 192.168.1.1 میباشد. مرورگر خود را باز نمایید و در قسمت نوار آدرس، این ای پی را وارد نمایید. در صورتی که صفحه ورود به پنل مودم به نمایش درآمد از این قسمت عبور نمایید و ادامه آموزش را دنبال نمایید.
1. در ویندوز 10 ابتدا بروی آیکون وای فای کلیک نمایید.
2. گزینه Network & Internet settings را انتخاب نمایید.
3. از پنل سمت چپ گزینه Ethernet و سپس از صفحه سمت راست Network and Sharing Center را انتخاب نمایید.
4. در مقابل نام وای فای خود در قسمت Connection گزینه Wi-Fi (نام وای فای شما) را انتخاب نمایید.
5. در پنجره باز شده دکمه Details… را کلیک نمایید.
6. در صفحه به نمایش درآمده در قسمت IPv4 Default Gateway ای پی مودم نشان داده شده است که در اینجا 192.168.1.1 میباشد. آن را یادداشت نمایید.
تنظیم ای پی استاتیک در مودم
در این مرحله باید تنظیم ای پی استاتیک برای انتقال تصویر دوربین مداربسته در پنل مودم (پورت فورواردینگ) انجام شود.
1. مرورگر را باز نمایید و پس از ورود آدرس ای پی مودم دکمه Enter را فشار دهید. در صفحه ورود، نام کاربری و رمز عبور مودم را وارد نموده و سپس دکمه Login را کلیک نمایید.
2. در این مرحله شما وارد پنل مودم شدهاید. در مرحله اول همانطور که در تصویر زیر با عدد 1 مشخص شده است، یک جدول از PVC های مودم نمایش داده شده است که نگهدارنده تنظیمات کانکشن مودم است. تنظیمات اتصال (کانکشن) این مودم بصورت پیش فرض بروی PVC2 ذخیره شده است؛ این PVC مودم خود را به یاد داشته باشید؛ سپس از منوی بالا گزینه Advanced Setup را انتخاب نمایید.
3. سپس گزینه NAT انتخاب نمایید. در این حالت مقدار گزینه Virtual Circuit بصورت پیش فرض PVC0 میباشد که باید PVC که تنظیمات کانکشن بروی آن ذخیره شده است را انتخاب نمایید، که برای این مودم PVC2 میباشد.
4. پس از انتخاب PVC2 گزینههای جدیدی نمایش داده میشود. Virtual Server را انتخاب نمایید.
5. یک فرم نمایش داده میشود که برای تنظیمات پورت فورواردینگ میباشد. گزینههای ضروری که باید وارد شوند:
- Rule Index: اولین Rule خالی را انتخاب نمایید که در جدول ردیف 1 خالی میباشد.
- Application: یک نام دلخواه برای تنظیمات وارد نمایید، که ما Office_Dahua_NVR را وارد میکنیم.
- Start Port Number: این گزینه باید مقدار عددی TCP Port باشد، که عدد 37777 میباشد.
- End Port Number: این گزینه باید مقدار عددی TCP Port باشد، که عدد 37777 میباشد.
- Local IP Address: این گزینه مشخص میکند که مودم باید به کدام ای پی متصل (فوروارد) شود، که باید ای پی دستگاه ضبط وارد شود که ما ای پی 192.168.1.108 را وارد مینماییم.
- سپس برای ذخیره فرم، دکمه SAVE را کلیک نمایید.
6. پس از ذخیره فرم، تنظیمات در جدول نمایش داده میشود که به این معنی است پورت فورواردینگ با موفقیت به اتمام رسیده است.
تنظیم ای پی استاتیک در اپلیکیشن DMSS داهوا
در این مرحله میبایست ای پی اختصاصی (استاتیک) خود را در اپلیکیشن انتقال تصویر DMSS داهوا وارد نمایید. در صورتی که این اپلیکیشن بروی تلفن همراه شما نصب نیست، پس از دانلود اپلیکیشن DMSS داهوا آن را نصب نمایید.
1. بعد از باز کردن اپلیکیشن، در صفحه اصلی آیکون + انتخاب نمایید.
2. سپس گزینه IP/Domain را انتخاب نمایید.
3. سپس گزینه NVR را انتخاب نمایید.
4. در ADD Device به ترتیب موارد زیر را تکمیل نمایید:
- Address: ای پی اختصاصی (استاتیک) را وارد نمایید.
- Port: پورت دستگاه که مقدار 37777 میباشد را وارد نمایید (برای دستگاه دوم و سوم و الی اخر نباید این مقدار یکسان باشد).
- Device Name: یک نام دلخواه برای دستگاه وارد نمایید.
- Username: نام کاربری دستگاه ضبط خود را وارد نمایید.
- Device Password: رمز عبور دستگاه ضبط خود را وارد نمایید.
- سپس ذخیره را انتخاب نمایید.
پس از انجام مراحل فوق اپلیکیشن DMSS از طریق ای پی استاتیک به دستگاه ضبط متصل شده و میتوانید تصاویر زنده و ضبط شده را مشاهده نمایید.
راهنمای انتقال تصویر (پورت فورواردینگ) دو دستگاه ضبط
میتوان با یک ای پی استاتیک، انتقال تصویر دستگاههای ضبط دیگری را هم که به یک مودم متصل شدهاند را مشاهده کرد. بعنوان مثال، یکسری دوربین مداربسته با یک دستگاه ضبط برای دفتر و یک سری دوربین با دستگاه برای انبار استفاده شده است و میخواهید علاوه بر تصاویر دوربین های دفتر، انتقال تصویر دستگاه ضبط انبار را با پورت فورواردینگ هم داشته باشید. توجه کنید که باید هر دو دستگاه ضبط به مودمی که دارای ای پی استاتیک است متصل باشند.
نکته: ای پی، مقادیر Port TCP و Port UDP دستگاه ضبط دوم نباید با دستگاه ضبط اول یکی باشد.
برای تنظیم مقادیر جدید از منوی اصلی دستگاه ضبط وارد تنظیمات شبکه (از مسیر Main Menu → NETWORK → TCP/IP) شوید. در این مرحله، ای پی دستگاه را به ای پی دلخواه (مثلاً 192.168.1.109 که این ای پی نباید برای دستگاه دیگری در شبکه استفاده شده باشد) تغییر دهید و از گزینه CONNECTION مقدار TCP Port به 37779 و UDP Port به 37780 تغییر دهید و سپس با OK/Save ذخیره نمایید.
1. همانند دستگاه اول، مقادیر را در فرم پورت فورواردینگ مودم وارد و ذخیره نمایید. توجه نمایید برای Rule index مقدار 2 را انتخاب کنید چون اگر مقدار 1 را انتخاب کنید، این تنظیمات جایگزین دستگاه اول خواهد شد.
2. پس از ذخیره فرم، تنظیمات در جدول نمایش داده میشود که به این معنی است پورت فورواردینگ با موفقیت به اتمام رسیده است.
3. حالا باید این مقادیر جدید را در اپلیکیشن DMSS نیز وارد و تکرار نمایید که در قسمت تنظیم ای پی استاتیک در اپلیکیشن DMSS داهوا توضیح داده شده است.
بدون دیدگاه