مبارزه با نور شدید با قابلیت ضد نور

 

در محیط بیرونی محدوده نور طبیعی از ۰.۰۰۱ (تاریکی محض) تا ۱۰۰۰۰۰ (هوای آفتابی) در واحد لومن است.

اما در مقابل، در محیط داخلی ساختمان بازه نور بین 10 تا چند صد لومن (LUX) بیشتر نیست.

این اختلاف باعث بروز نور شدید در تصویر برداری دوربین مداربسته می شود.

 

 

لومن واحد میزان روشنایی نور است که به یک اندازه گیری از مقدار کل نور مرئی ساطع شده توسط یک منبع نوری در واحد زمان می گویند. بیشتر بخوانید

 

 

کاربرد

اگر در محل های سر پوشیده هنگامی که زاویه دید دوربین مداربسته رو به منبع نور مانند پنجره یا در ورودی باشد، تصویر سوژه تاریک و غیر قابل تشخیص، تصویر فضای بیرون بسیار روشن و نامشخص به نظر می رسد و این مورد به خاطر عدم تطابق در سرعت دریافت تصاویر پر نور و کم نور و اختلاف بین نور داخل و خارج در شاتر دوربین مداربسته است.

برای رفع این مشکل ویژگی WDR به دوربین مداربسته اضافه شد که می تواند براحتی نور تصاویر دریافتی را تنظیم نماید و تصویری واضح و شفاف با رنگ و نور مناسب به کاربر نشان دهد.

تفاوت خاموش / روشن بودن قابلیت WDR

حالت روشن و خاموش wdr در دوربین مداربسته

 

انواع WDR در دوربین مداربسته

 

WDR به طور کلی به چهار نوع تقسیم می شود:

 

WDR: (Wide Dynamic Range)

در این نوع از WDR دوربین مداربسته به دو CCD مجهز شده است که نسبت به شرایط نوری محیط یکی با سرعت Exposure بالا و دیگری با سرعت Exposure پایین تصویر برداری می کند، بدین صورت دوربین مداربسته با هر CCD یکبار تصویر را اسکن میکند و در نهایت پردازشگر با ترکیب این دو تصویر یک تصویر میانگین که بالانس نوری درستی از قسمتهای پر نور و تاریک تصویر دارد تولید می کند.

این روش بسیار شبیه فرآیند عکاسی HDR است که با تلفیق دو یا چندین عکس از یک منظره خاص که با Exposure های متفاوت گرفته شده اند تصویری تولید می کند که ناحیه های بسیار روشن یا بسیار تاریک یک عکس را بوسیله عکسهای دیگر پوشش می دهد تا نهایتاً تصویری یک دست حاصل شود.

در WDR واقعی برای مثال دوربین مداربسته یکبار با سرعت ۱/۶۰ ثانیه و بار دیگر با سرعت ۱/۱۲۰ ثانیه تصویر می گیرد و آتها را با هم تلفیق می کند و تصویری با جزئیات بسیار بیشتر را تولید می نماید.

 

L-WDR

این نوع از WDR برای کاهش هزینه از یک CCD استفاده می کند و نحوه کار آن به این شکل است که برای مثال اگر دوربین مداربسته امکان تصویربرداری تا ۳۰ فریم/ثانیه را داراست، در فریم های فرد با کاهش سرعت Exposure و افزایش Gamma وضوح نواحی تیره را افزایش می دهد و در فریم های زوج با افزایش سرعت Exposure و کاهش Gamma وضوح نواحی روشن تصویر را بهبود می بخشد.

سپس با تلفیق این دو فریم پشت سر هم تصویر بالانس شده ای را تولید می کند. متاسفانه این روش باعث کاهش نرخ فریم دوربین مداربسته به نصف می شود و مثلاً دوربین مداربسته ای که در حالت عادی ۳۰ فریم در ثانیه تصویر برداری می کند درحالت L-WDR با نرخ ۱۵ فریم در ثانیه تصویر برداری خواهد کرد. به همین خاطر است که نام Low-Frame WDR برای این نوع از WDR انتخاب شده است.

 

S-WDR

راه حل پیشرفته تر، ولی کمی گرانتر استفاده از یک Dual Scan CCD است. این نوع CCD همزمان دو تصویر یکی با Exposure بیشتر و یکی کمتر تهیه می کند و با احتساب زمان تلفیق حدودا ۱/۴ نرخ فریم کمتر از Single Scan CCD ها صرف تهیه تصویر می کند و همین باعث می شود که نرخ فریم کلی فقط ۳/۴ حالت عادی باشد.

اندکی بیشتر از L-WDR. برای مثال دوربین مداربسته ای که در حالت عادی ۳۰ فریم در ثانیه تصویر برداری می کند درحالت S-WDR با نرخ ۲۲٫۵ فریم در ثانیه تصویر برداری خواهد کرد. که اندکی بیشتر از L-WDR است.

 

D-WDR

D-WDR در واقع دستکاری دیجیتالی تصویر دوربین مداربسته است. این روش تاثیر به مراتب کمتری از روشهای ذکر شده در بالا دارد ولی با این حال کیفیت تصویر را تا حدی بهبود خواهد بخشید البته جزئیات بیشتر در نواحی بسیار تیره یا روشن مشخص نخواهد شد.

با این حال تولیدکنندگان نمی توانند آن را بطور کل مورد استفاده قرار ندهند زیرا برتری هایی نسبت به WDR واقعی دارد از جمله اینکه نرخ فریم تصویر را کاهش نمی دهد و امکان استفاده همزمان با خاصیت DIS را داراست.

استفاده ازwdr در پارکینگ

 

هر چهار نوع WDR که در بالا به آنها اشاره شد برای بهبود کیفیت تصویر در مواردی که پدیده Backlighting مانع از دستیابی به تصویر مورد نظر ما می شود قابل استفاده هستند با این حال علاوه بر تکنولوژی WDR قابلیت های دیگری از جمله BLC نیز برای کاهش اثرات این پدیده وجود دارد. در حال حاظر اکثر دوربین های مداربسته تحت شبکه داهوا دارای این قابلیت هستند که برای نصب در مکان های عمومی نظیر ورودی پارکینگ برای پلاک خوانی بسیار مناسب هستند. دوربین هایی که دارای قابلیت ضدنور DWDR, WDR هستند را می توانید در دوربین مداربسته تحت شبکه داهوا مشاهده نمایید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *