ایجاد جمینگ در دزدگیرهای بی سیم آژاکس و روش های مقابله با آن
جمر به دستگاه تولید پارازیت گفته می شود و جمینگ ایجاد یک پارازیت عمدی است که باعث مسدود کردن یا تداخل در ارتباطات بی سیم می شود.
در بعضی موارد مسدودکننده ها یا جمر با انتقال سیگنال های رادیویی کار می کنند که با کاهش نسبت سیگنال به نویز (SNR)، ارتباطات را مختل می کنند.
این مفهوم می تواند در شبکه های داده بی سیم استفاده شود تا جریان اطلاعات را با پارازیت تولید شده بهم بریزد.
جمینگ معمولاً از تداخلی که ممکن است به دلیل سوء عملکرد دستگاه یا سایر شرایط تصادفی رخ دهد، متمایز می شود. دستگاه های جمر که به سادگی باعث ایجاد تداخل می شوند به طور متفاوتی و با اهداف خرابکارانه تنظیم می شوند. پارازیت ناخواسته و غیرعمدی زمانی اتفاق می افتد که مثلاً اپراتوری فرکانس شلوغی را انتقال می دهد بدون اینکه ابتدا بررسی کند که آیا باعث اختلال در مابقی فرکانسهای می شود یا خیر. شکل دیگر جمینگ غیر عمدی زمانی اتفاق می افتد که تجهیزات به طور تصادفی و ناخواسته سیگنالی را از خود ساطع می کنند، مانند کابلهای برق فشار قوی و صنعتی که با قرار گرفتن کابل های دستگاه ها و تجهیزات وایرلس در کنار آنها، دچار اختلال می شوند.
منبع: ویکی پدیا
ارتباطات رادیویی به عنوان بخش آسیب پذیر در سیستم های امنیتی بی سیم در نظر گرفته می شود. می توان با استفاده از تجهیزاتی که به عنوان مسدود کننده خریداری می شود، به راحتی ارتباط رادیویی هر نوع دزدگیر وایرلس را از کار انداخت و سیستم زنگ خطر را در برابر متجاوزان بلا استفاده کرد. در نتیجه، محل مجهز به دزدگیر، بی دفاع می شود.
این مقاله داستان های رایج مرتبط به پارازایت را از بین می برد و در مورد توانایی های واقعی جمر و چگونگی مقابله دزدگیر آژاکس با این نوع پارازیت ها را توضیح می دهد.
چگونه ارتباط رادیویی مسدود (jammed) می شود
پارازیت نشان دهنده ایجاد غیرقانونی تداخل در کانال های رادیویی است که برای جلوگیری از ارتباط هشدارها در سیستم های امنیتی بی سیم مخصوصاً دزدگیرهای وایرلس استفاده می شود. دستگاه های جمینگ، ژنراتور تداخل یا مهارکننده سیگنال نامیده می شوند و معمولاً به عنوان جمر، جمینگ، پارازیت، مسدود کننده و یا اخلال کننده سیگنال شناخته می شوند.
ژنراتورهای تداخل در یک شعاع خاص در فرکانس دستگاهی که قرار است عملکرد آن مختل شود کار می کنند. اگر فرکانس های دستگاه مورد هدف و مسدود کننده با هم مطابقت نداشته باشد، مسدود شدن تأثیری در عملکرد دستگاه نخواهد داشت.
تولید پارازایت می تواند هم صرفاً برای یک دتکتور و یا کل سیستم امنیتی استفاده شود.
انواع جمر های موجود
دستگاه مولد تداخل می تواند یک باند خاص را مسدود (جم) کند یا پهنای باند همزمان چندین فناوری ارتباطی سیستم های امنیتی را خراب کند.
به عنوان مثال، دزدگیر آژاکس از 5 باند فرکانس برای ارتباط استفاده می کند:
- 2G / GSM (900/1800 مگاهرتز)، 3G / UMTS (2100 مگاهرتز) و LTE (900/1800/2600 مگاهرتز بسته به منطقه) شبکه های اپراتورهای تلفن همراه
- شبکه Wi-Fi (2.4 گیگاهرتز)
- ارتباطات رادیویی تکنولوژی Jeweller اختصاصی آژاکس (868.0–868.6 مگاهرتز یا 868.7–869.2 مگاهرتز)
جمرهای پهنای باند که می توانند همزمان چندین شبکه را مسدود کنند (به عنوان مثال Wi-Fi و GSM) می توانند بصورت:
• پرتابل، دستی یا قابل حمل – در اندازه تلفن همراه و قدرت نسبتاً کم که از انتقال داده ها در فاصله 15-5 متری (بدون مانع) جلوگیری می کند.
• ثابت – چنین وسایلی بسیار قدرتمندتر و گرانتر هستند. هرچه قیمت بالاتر باشد، دامنه و تعداد شبکه هایی که می توانند مسدود کنند بیشتر است. هرچه باند فرکانس گسترده تر و شعاع مسدود کردن بزرگتر باشد، دستگاه جمر یا مولد پارازیت باید قدرت بیشتری داشته باشد. مسدود کننده های قدرتمند می توانند بسیار گرم شوند که در اینصورت به دستگاه خنک کننده اضافی نیاز دارند. همچنین، هرچه فرکانس پایین مورد هدف باشد، اندازه آنتن جمر نیز باید بزرگتر باشد. همه اینها بر روی ابعاد دستگاه تأثیر می گذارد و مسدود کننده هایی با دامنه 100 متر (در فضای باز) دارای ابعاد قابل توجهی هستند که به خنک کننده های قوی و منبع تغذیه 230 ولت نیاز دارند.
• دست ساز – به عنوان یک قاعده، جمرهای کم توان که در فواصل کوتاه کار می کنند به منظور افزایش پوشش پارازیت، به تقویت کننده های (Amplifiers) نیاز دارند و برای ساخت چنین تجهیزاتی نیاز به مهارت های تخصصی است.
سیستم امنیتی آژاکس چگونه به Jammer پاسخ می دهد
پنل دزدگیر هاب از GSM و اترنت برای اتصال به سرویس Cloud Ajax و انتقال هشدار به کاربر استفاده می کند و پنل دزدگیر هاب 2 پلاس در میان پنل های کنترل سیستم امنیتی بی نظیر است چون از چهار کانال ارتباطی مجاز به طور همزمان استفاده می کند: Wi -Fi، اترنت و دو اسلات سیم کارت 2G / 3G / LTE. همچنین برای ارتباط با چشمی ها و دتکتورها از فناوری احتصاصی رادیویی Jeweller استفاده می کند.
1. جمینگ یا ایجاد پارازیت کانال GSM
پارازیت کانال GSM تنها در صورت ضعیف بودن قدرت سیگنال GSM می تواند موفقیت آمیز باشد. به دلیل قدرت بالای برج فرستنده یک اپراتور تلفن همراه، مسدود شدن یک سیگنال قوی تقریباً غیرممکن است.
هنگامی که ارتباط از طریق کانال GSM از بین می رود، “1” به شمارنده خطا (نشان قرمز) آیکون هاب در اپلیکیشن آژاکس اضافه می شود.
در همین حال، پنل دزدگیر هاب از طریق اترنت (و/یا Wi-Fi در هاب پلاس) به عملکرد صحیح خود ادامه می دهد. اگر کانالهای ارتباطی دیگر در دسترس نباشند یا قطع شوند، هاب ارتباط خود را با سروری که زنگ هشدار را برای کاربران ارسال می کند، از دست می دهد. با این حال سیستم همچنان به فعالیت خود بصورت آفلاین ادامه می دهد و با استفاده از آژیرهای HomeSiren / StreetSiren / StreetSiren DoubleDeck هشدارهای ضروری را اعلام می کند.
پس از بازیابی اتصال، همه هشدارها بواسطه اپلیکیشن نصب شده بروی موبایل به کاربر تحویل داده می شوند.
2. پارازیت و فرکانس تکنولوژی Jeweller
در پنل دزدگیر هاب، تجهیزات و چشمی های متصل به آن، میزان نویز کانال رادیویی در کانال اختصاصی فناوری Jeweller دائماً اندازه گیری می شود.
اگر سطح قدرت نویز بیش از 70- دسی بل و بیشتر از 30 ثانیه باشد، سیستم امنیتی آژاکس جمینگ را تشخیص می دهد؛ و پس از آن، پنل دزدگیر به طور خودکار اعلان پارازیت را برای همه کاربران ارسال می کند. در نتیجه، برای جلوگیری از قطع ارتباط هاب به یک فرکانس با نویز کمتر سوئیچ می شود.
در این حالت هم اگر هاب ارتباط خود را با دتکتور یا تجهیزات بدلیل نویز بسیار شدید از دست دهد، اعلان های مربوطه با عنوان پارازیت برای کاربر ارسال می شود.
پارازیت نه تنها از طریق هاب، بلکه توسط گسترش دهنده های دامنه سیگنال رادیویی ReX نیز می تواند تشخیص داده شود.
3. تولید پارازیت در ارتباط وای فای
در صورت مسدود شدن ارتباط، در صورت استفاده از این کانال های ارتباطی، پنل دزدگیر هاب پلاس از طریق اترنت و سیم کارت به کار خود ادامه می دهد. وقتی کانال ارتباطی Wi-Fi از بین می رود، عدد “1” به شمارنده خطا (نشان قرمز) در آیکون هاب در اپلیکیشن آژاکس اضافه می شود.
اگر کانالهای دیگری برای ارتباط پنل دزدگیر با چشمی ها در دسترس نباشند یا قطع شوند، ارتباط هاب با سروری که زنگ هشدار را برای کاربر ارسال می کند قطع می شود. در این شرایط سیستم در حالت آفلاین همچنان به کار خود ادامه می دهد و با استفاده از آژیرهای HomeSiren / StreetSiren / StreetSiren DoubleDeck هشدارهای لازم را ارسال می کند.
4. جمینگ در هر سه کانال ارتباطی GSM، وای فای و Jeweller
مولدهای پارازیت که بتوانند پهنای باند هر سه کانال 2G / 3G / LTE ،Wi-Fi و Jeweller را همزمان در یک منطقه بزرگ مسدود کنند (با داشتن دیوارها، سقف ها و اشیایی که سیگنال ها را در داخل محل منعکس می کنند) دستگاه های گران قیمتی هستند که از نظر تجاری در دسترس نیستند.
اگر سارقین از چنین جمرهای قدرتمندی برخوردار باشند، دزدگیر آژاکس سطح نویز بالایی را در فرکانس های Jeweller تشخیص می دهد و هشدارهای مناسب را از طریق اترنت برای کاربران ارسال می کند (در صورت اتصال اترنت). در برنامه های نرم افزاری آژاکس خواهید دید که اتصالات از طریق Wi-Fi و شبکه های 2G / 3G / LTE غیرفعال هستند. اگر اتصال اترنت وجود نداشته باشد، ارتباط هاب با سرور قطع می شود.
چگونه می توان از سیستم امنیتی در برابر پارازیت محافظت کرد
1. پنل هاب را در محلی که از اشخاص ثالث مخفی است، دور از درها و پنجره ها نصب کنید. هنگام نصب به یاد داشته باشید که محل قرار گرفتن هاب باید از قدرت سیگنال پایدار برای همه چشمی ها و دتکتورها اطمینان حاصل کند.
2. از همه کانالهای ارتباطی موجود استفاده کنید:
اگر پنل دزدگیر هاب دارید: سیم کارت و اترنت.
اگر پنل دزدگیر هاب 2 دارید: دو سیم کارت از اپراتورهای مختلف و اترنت. اگر اترنت از بین رود، ارتباطات هاب به سیم کارت سوئیچ می شود. اگر داده ها از طریق اینترنت تلفن همراه عبور نکنند، هاب سیم کارت دوم را درگیر می کند. تعویض سیم کارت ها حداکثر 4 دقیقه طول می کشد، در حالی که استاندارد سیستم های امنیتی 17 دقیقه است.
استفاده از دو سیم کارت در برابر پارازیت GSM محافظت نمی کند (بدلیل استفاده فرکانس های یکسان برای هر دو سیم کارت) اما به هر دلیلی پاسخ یکی از سیم کارت ها متوقف شود، سیم کارت پشتیبان می تواند موثر عمل کند. به عنوان مثال، خرابی در سمت اپراتور سیم کارت.
اگر پنل دزدگیر هاب پلاس یا پنل دزدگیر هاب 2 پلاس دارید: دو سیم کارت مختلف از اپراتورهای مختلف پشتیبانی کننده 3G (LTE برای هاب 2 پلاس)، اترنت و Wi-Fi با استفاده از اینترنت ISPهای مختلف.
اگر اتصال Wi-Fi و اترنت قطع شود، هاب پلاس / هاب 2 پلاس به سیم کارت تغییر می کند و از شبکه 3G (یا LTE برای هاب 2 پلاس) استفاده می کند. اگر داده ها از طریق اینترنت 3G / LTE منتقل نشوند، هاب در عرض چند ثانیه به 2G تبدیل می شود. اگر مشکل حل نشود، از سیم کارت دوم با همان منطق استفاده می کند: 3G / LTE به عنوان شبکه اصلی و 2G به عنوان یک نسخه پشتیبان.
1 دیدگاه